Over ons

Hoe het begon

Nadat uitgever Andy Arnts in de zomer van 2023 volledig eigenaar was geworden van Batavia Publishers, besloot hij om niet alleen het fonds opnieuw te definiëren, maar ook om de naam te wijzigen in Uitgeverij September.

Vanwaar de naam ‘Uitgeverij September’?
‘September is een van de oogstmaanden. Voor een auteur die maanden, soms jaren aan een boek heeft gewerkt, is de publicatie van zijn of haar boek als het binnenhalen van de oogst. Bovendien is september de geboortemaand van mijn vrouw Susan. Zij heeft mij vanaf het begin aangemoedigd om van ‘September’ een succes te maken.’

Waar staat Uitgeverij September voor?
‘Onze slogan is: ‘boeken die je bijblijven’. Samen met een team van toegewijde proeflezers en redacteuren selecteren we daarom alleen aansprekende manuscripten die zich onderscheiden door kwaliteit, karakter en een originele schwung. Daarnaast willen we als uitgeverij een bijdrage leveren aan dierenwelzijn. We doen dat door een jaarlijkse actie waarbij een speciale editie van een boek wordt uitgebracht en waarvan de opbrengst ten goede komt aan een diervriendelijke organisatie. Verder proberen we zo duurzaam mogelijk met papier om te gaan door het promoten van eBooks en het uitsluitend digitaal verspreiden van onze brochures.’

Andy Arnts, uitgever

Ons team

Andy Arnts (uitgever) was jarenlang hoofd- en eindredacteur van de Frankrijkmagazines En Route en Maison en France. Hij schreef vijf boeken, maakte talloze promotiefilmpjes en begeleidt graag (beginnende) auteurs bij hun eerste stappen naar een mooie schrijverscarrière.

Jeroen Sweijen (redacteur) is een zeer veelzijdige auteur en redacteur, uitermate nieuwsgierig en breed geïnteresseerd in een groot aantal uiteenlopende onderwerpen. Hij woont en werkt al meer dan twintig jaar in Bretagne, waar hij zowel in het Nederlands als in het Frans schrijft voor meerdere media.

Ilona van Hilst (marketing en redactie) is een ware duizendpoot binnen ons team. Ze zet zich niet alleen vol passie in voor de marketing, maar is ook een toegewijde redactrice. Zelf schreef ze o.a. de thrillers Oogvocht, De uitweg en Leegte.

Paulien Rijneveld (redactie) is een nauwkeurige en inlevende redactrice. Mede dankzij haar humor en soepele manier van werken weet ze al snel het vertrouwen van auteurs te winnen. Zelf heeft ze ook een paar boeken op haar naam staan, onder andere Alleen van mij!, De juwelendieven en Geheimschrift. Momenteel werkt ze aan de hertaling van een Nederlandstalige klassieker die in 2025 bij ons gaat verschijnen. 

Eva Singer (vormgeefster) is een enthousiaste creatieveling. Ze zoekt altijd de balans tussen het gevraagde en wat creativiteit toevoegt. Na lang in de architectuur te hebben gewerkt, is ze nu zelfstandig grafisch vormgeveefster en modeadviseuse. In haar vrije tijd is ze het liefst samen met haar grote zoon en haar vriend.