Over ons

Hoe het begon

Nadat uitgever Andy Arnts in de zomer van 2023 volledig eigenaar was geworden van Batavia Publishers, besloot hij om niet alleen het fonds opnieuw te definiëren, maar ook om de naam te wijzigen in Uitgeverij September.

Vanwaar de naam ‘Uitgeverij September’?
‘September is een van de oogstmaanden. Voor een auteur die maanden, soms jaren aan een boek heeft gewerkt, is de publicatie van zijn of haar boek als het binnenhalen van de oogst. Bovendien is september de geboortemaand van mijn vrouw Susan. Zij heeft mij vanaf het begin aangemoedigd om van ‘September’ een succes te maken.’

Waar staat Uitgeverij September voor?
‘Onze slogan is: ‘boeken die je bijblijven’. Samen met een team van toegewijde proeflezers en redacteuren selecteren we daarom alleen aansprekende manuscripten die zich onderscheiden door kwaliteit, karakter en een originele schwung. Daarnaast willen we als uitgeverij een bijdrage leveren aan dierenwelzijn. We doen dat door een jaarlijkse actie waarbij een speciale editie van een boek wordt uitgebracht en waarvan de opbrengst ten goede komt aan een diervriendelijke organisatie. Verder proberen we zo duurzaam mogelijk met papier om te gaan door het promoten van eBooks en het uitsluitend digitaal verspreiden van onze brochures.’

Andy Arnts, uitgever

Ons team

Andy Arnts (uitgever) was jarenlang hoofd- en eindredacteur van de Frankrijkmagazines En Route en Maison en France. Hij schreef vijf boeken, maakte talloze promotiefilmpjes en begeleidt graag (beginnende) auteurs bij hun eerste stappen naar een mooie schrijverscarrière.

Jeroen Sweijen (redacteur) is een zeer veelzijdige auteur en redacteur, uitermate nieuwsgierig en breed geïnteresseerd in een groot aantal uiteenlopende onderwerpen. Hij woont en werkt al meer dan twintig jaar in Bretagne, waar hij zowel in het Nederlands als in het Frans schrijft voor meerdere media.

Ilona van Hilst (redactrice) is een ware duizendpoot binnen ons team, want naast haar redactiewerk is ze ook marketeer én auteur van meerdere boeken. Ze schreef thrillers, een kinderboek en autobiografieën. Haar voorliefde voor reizen, spanning en psychologie is onder meer te herkennen in haar boeken De uitweg en Leegte.

Marcel Reimer (vormgever) is een doorgewinterde vakman. Hij kent de klappen van de zweep als het gaat om de opmaak van tijdschriften en boeken, typografie en grafisch ontwerp. Ook voor een goede foto draait ie zijn hand niet om. Samen met zijn twee bordercollies emigreerde Marcel in 2014 naar Zuid-Frankrijk.

Eva Singer (vormgeefster) is een enthousiaste creatieveling. Ze zoekt altijd de balans tussen het gevraagde en wat creativiteit toevoegt. Na lang in de architectuur te hebben gewerkt, is ze nu zelfstandig grafisch vormgeveefster en modeadviseuse. In haar vrije tijd is ze het liefst samen met haar grote zoon en haar vriend.